FONT: WWW.ELPERIODICO.CAT

16/7/2008 Edición Impresa DEBUT DISCOGRÀFIC DEL GRUP QUE VA DESCOBRIR EL CINEASTA NOVAIORQUÈS|HI HA VIDA DESPRÉS D’ALLEN

Giulia y Los Tellarini presenten el primer disc, amb cançons de ‘Vicky Cristina Barcelona’

  1. Amb ‘Eusebio’ confirmen la fama que els ha donat Woody Allen
ANNA MAS
Cançó fetitxe Giulia y Los Tellarini, ahir a Mataró, interpreten la peça Barcelona. Foto: ANNA MAS
YETLANECI ALCARAZ
BARCELONA

Que Woody Allen hagi seleccionat dos temes d’Eusebio com a part de la banda sonora de la seva pel.lícula Vicky Cristina Barcelona i, amb això, els hagi enfilat a la cresta de la popularitat ha estat circumstancial i d’això en són conscients. Giulia y Los Tellarini aposten perquè el públic reconegui el seu talent no pel vincle amb el famós cineasta nord-americà sinó perquè el seu primer disc té “bons temes”.
“Hem estat inflats mediàticament pel simple gust d’una persona, Woody Allen, i no existeix fins al moment una valoració real del nostre treball. Però tenim confiança que agradi per la manera com va néixer el disc. Tots són bons temes i confio en el que hem fet perquè no és un disc per encàrrec”, assegura Alejandro Mazzoni, contrabaixista i percussionista del grup.

Un disc multicultural
Ahir, sis dels vuit integrants de Giulia y Los Tellarini van presentar el primer disc, Eusebio. Senzills, divertits, frescos i de poques paraules, aquests músics no s’aferren a un futur com a agrupació musical. Si el començament del grup va ser ocasional, també deixen al destí la vida de la banda. “És l’inici d’una trajectòria que no sabem cap on ens conduirà. La vida del grup serà una mica el que ens porti el destí”, expliquen.
Però ja fa prop de quatre anys que estan junts, quan va començar a gestar-se el projecte del disc. En un inici només eren quatre i a poc a poc s’hi va anar unint la resta fins a conformar una gran família al voltant de Giulia, la Tellarini.
Eusebio compta amb la influència de ritmes de cabaret, jazz i música mexicana. Com variades són les nacionalitats dels integrants –catalana, argentina, alemanya i italiana–, variats són els ritmes i lletres del disc. “Hi ha temes cantats en idiomes diferents del castellà com a mostres de les nostres cultures”, explica Giulia, la vocalista.
De fet, de les 12 cançons que conformen Eusebio, Barcelona –una de les dues elegides per Woody Allen– és la que té més ritme pop. “Barcelona és una cançó molt espontània i va ser composta molt ràpidament. És la que té més estructura pop”, comenta Giulia.
El títol i la portada del disc són en agraïment a Eusebio, un avi de 89 anys que viu al passeig de Gràcia i que els va acompanyar durant l’enregistrament de l’àlbum i que, segons Xavi Tort, va ser el que els va donar la sort. Eusebio va ser, a més, l’encarregat de dibuixar la portada del disc, per a la qual va elegir un autoretrat.

Advertisements